Mi van a képen?

2010.05.17. 18:34

Sokat törtem a fejem (nem..), hogy a header-ben mire cseréljem ki a sablon tájképet. Mi az a modern designtermék, amiről és amelyekhez hasonlókról a blogomat írom, energiát és időt nem kímélve?

Szóval rövid - de tartalmas :-) - tűnődés után a Sorgente kismedence mellett döntöttem, mert mindazt megtestesíti ami ma az előremutató olasz belsőépítészettel kapcsolatban megtapasztalható, hiszen a Teuco cég legjobb független tervezői, a világhírű Lenci Design (Fabio, Maela és Juna Lenci) elképzelései alapján készítik 2009 óta.

A sorgente magyarul elsősorban forrást de ugyanakkor eredetet is jelent. A csap beömlője, vagy a középen feltörő víz ezt a természetességet ragadja meg. A kád vagy medence padlóba süllyesztett verzióban készül. A feszített víztükör a természetes kő borítású keret alatti vízgyűjtőbe folyik el.

 

 

 

 

 

 

 

 

Három féle színben elérhető a natural stone keret (mely külön is rendelhető, ha a teljes enteriőrt ezzel kívánnánk beburkolni), a kádtest két színben. Kapható szintetikus fa borítás is, ez ároptimalizálásnál lehet érdekes. Két féle alaptípus létezik a felszereltség szerint, de természetesen rengeteg extra kiegészítő közül lehet választani. A termék a mindennapi luxus kategóriájába tartozik, ugyanakkor a beépítés miatt nagy valószínűséggel nem a lakásfelújítók döntése lesz. A relaxációt a hydrosilence rendszernek köszönhetően semmiféle zavaró hanghatás nem befolyásolja.

 

A Teuco, a Guzzini család tulajdonában lévő gyáróriás több mint 30 éve készít - egyebek mellett - fürdőkádakat, medencéket. Nagyságrendileg talán csak a Jacuzzi céget lehet komoly vetélytársuknak tekinteni. Minőségben a kiváló minőségű angol acryl-t, német gépészeti technológiát az olasz designnal ötvözik ettől lesz kerek egész az általuk megálmodott koncepció. Ha unalmassá vált, hogy az ócsó dzsakudzi-t pár havonta egy szaki babrálja, mert megint elromlott, pont amikor egy kemény nap után lelkesen belevetettük volna fáradt testünket egy kis stresszoldásra, akkor érdemes megfontolni, hogy befektetünk-e egy igazi Teuco kádba...

B

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszdesign.blog.hu/api/trackback/id/tr952010827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sün77 2010.05.17. 22:36:26

Szia Csaba!

Nem ígérem, hogy napi olvasód leszek, de eddig szép munka ez a blog.
Sajnos én egy földhözragadt funkcionális gondolkodású ember lettem, vagyok. Sosem éreztem azt a vágyat, hogy egy termékért, használati tárgyért a neves tervező miatt fizessek nagyságrendileg többet, mint egy azonos feladatot betöltő, minőségi tömegcikkért. Bele sem férne a költségvetésbe, meg sajnálnám is rá a forintocskákat, euró hegyeket.
A mediterrán életérzéssel, temperamentummal, a gyermekek isteni tiszteletével, a család szentségével a sziesztákkal a tengerparttal, hajókkal, ételekkel semmi bajom, szeretem őket (kivéve az olíva bogyót), de az olasz design termékek iránt táplált rossz érzéseimet még szét kell oszlatni. Lehet ez is a feladatod. Vállalod?

Sok sikert! Jó munkát!
Kurucz Péter Sün
süti beállítások módosítása