Még ilyet...

2010.05.18. 15:07

Ez már a vég... Vagy csak egy hiánypótló jó ötlet? Zavarban vagyok, mert tetszik is meg nem is. Az agyam azt gondolja, hogy ez egy jó kereskedelmi aktivitás, a szívem viszont még berzenkedik attól, hogy a neten vásárolnak designtermékeket.

 

 

 

De csak sorjában: Most találtam a neten egy elég jó webshop-ot. www.forzieri.com       Jó abból a szempontból, hogy a termékköre igazán kellemes, olasz designtermékeket árul, persze főleg divatcikkeket, táskát, órát és mindenféle gadget tárgyat is, az egyszerűtől:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a prémium kategóriáig:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt álljunk is meg: hol van az elegáns szalonok semmivel össze nem hasonlítható bája, a letisztult milliő és a gusztusos tálalás, lett légyen szó táskákról vagy órákról vagy bármi más divatcikkről? Ide jutottunk? Persze, ez az a termékkör, amely egy bizonyos GDP-vel bíró rétegre specializálta magát: tulajdonképpen, ha őszintén meggondolom, abszolút érthető is lehetne az internetes értékesítés kialakítása. Gondoljunk csak bele: aki ezekből a termékekből vásárol egy megbízható, patinás üzlet webes felületén keresztül -szerte a világon- az biztos lehet abban, hogy kiváló minőséget kap a pénzéért. Nincsenek kibontás utáni meglepetések, 'urambocsá' kipróbálás utáni vásárlástól elállás, mert mégse olyan mint a képen. Ezek olyanok, mint a képen vagy mégolyanabbak élőben is. A kettősség bennem pedig csak úgy tombol - Én szeretem az igazi, régi szép üzletek hangulatát, ahol egy napi programpont a vásárlás, egy élmény. Valakinek a plázák is ebbe a kategóriába tartoznak, de nem nekem. A kis utcákban sétálva nézni a különleges kirakatokat, betérni az üzletbe, élvezni a figyelmet és úgy költeni, hogy az öröm, nem pedig kötelesség, nyűg és pénzpazarlás érzése. Ezt próbálja a Fashion street vagy a Váci utca imitálni, kevés sikerrel. Olyan, mint borbélynál vágatni, borotváltatni nem pedig otthon vagy egy fodrásszalonban, ahol legalább 4 nő csiripel mellettem. A borbély az borbély. Csak éppen nem sokat látni, sőt. Ez egy életstílus, egy kis pazarlás, hétköznapi luxus, amit mindenkinek csak ajánlani lehet ebben a túlterhelt életben. És van ilyen a környéken? Nincs. Ilyen a pénzköltés is. Az interneten nem olyan jó. Elvész a varázs. De opcióként azért jó ha van.

B

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszdesign.blog.hu/api/trackback/id/tr212012864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása